HTML

Mert értelmes emberek mindig vannak

A blog az élményeimből táplálkozik, célja a különösen értelmes emberek bemutatása, persze a fogalom 100%-ban idézőjelbe tett értelmével. Bejegyzés feltehetőleg akkor lesz, ha találok valami arra méltót, de nem kell félni, ha nyitott szemmel jár az ember az értelem csillanásait bárhol észreveheti Észervételeidet és hasonlatos élményeidet a byszolo@freemail.hu -ra küldd

Friss topikok

Können wir Ski fahren? NEIN!!!!

2009.02.03. 18:31 :: Kharex

Nos eléggé sokáig nem írtam ennek oka pedig az hogy síelni voltam, ausztriában, egészen pontosan Aflenzben. Ezzel kapcsolatos tapasztalataimat osztanám meg veletek.

A cím sokak számára megtévesztő lehet, mert bár stílusom nincs, de azért már eléggé sok lejtőn le tudok jönni, tehát nem vagyok az a kezdő síelő egészen pontosan négy éve kezdtem a szlovákoknál, strübske pleszónál (gyengébbeknek Csorba-tó)

Na az Aflenzi pályáról tudni kell hogy külön felvonóval lehet feljutni magához a terephez, azaz mielött megtennéd az első lesiklást minimum két felvonón ülsz. Itt eléggé fontos a be és kiszállás, pont ezért mind az elején, mind a végén van két emberke, akiknek a feladata kimerül annyiban hogy fel- illetve lepakolják a cuccodat, valamint téged is kiszednek a végén. Miután már tavaly is voltam már felkészültem a procedúrára, ami a következőképpen néz ki:

Jürgen áll veled szembe, és már jó előre kedvesen kiabál hogy:

-Achtung, achtung!

Ezután megvárja hogy odaérjél hozzá, és olyan elemmentális erővel tép ki hogy igencsak küzködnöd kell ha nem akarod hogy kimenjen a vállad, amjd egy barátságos

Tschüss, bis bald!- al elválik tőled egészen másnapig, amikor is újra ki kell rántania a felvonóból

 

A másik dolog, úgy látszik engem egyszerűen üldöznek 70 IQ alatti honfitársaim, ugyanis a második nap legvégén tanúja lehettem a következő jelenetnek:

 

A srácok állnak a tányéros felvonónál (ha valaki nem tudná hogy néz ki: http://www.kincsemwellnesshotel.hu/images/tanyer.jpg) és vígan beszélgtnek, elszarva a mögöttük álló húszfős sort, és a mindenhonnan egyre hangosabban jövő

-Einschuldigung! Können wir schneller gehen?!- eket

ám az egyik végre rászánta magát, és nyomába  a következővel nekiállt felvontatni magát a felvonóval, ám lévén kezdő hamar kiesett. Társa ezután kikerülés helyett (pedig bőven volt hely) lecövekelt egy helyben , nem igazán érdekelte hogy a felvonó menne tovább, így a vége az lett hogy dönteni kelett: vagyő vagy  a felvonó, és hát persze ifjú honfitársam nyert, aminek végeredményeként letépte a tányérost, sőt még a drótot is kiszedte a helyéről (nem tudom hogyan, késöbb ugyanis egy ratrak is majdnem kevésnek bizonyult ahhoz hogy a drótot visszarakja) A kirongyoló osztrák elkezdett velük üvöltözni mire a válasz a következő mondat volt:

-Igen, igen az is leesett!

Természetesen full magyarul, mert amilyen nyelvzsenik voltak egy büdös szót nem beszéltek németül. Majd megunták és arrébb mentek, egyszerűen otthagyva a tajtékzó osztrák liftkezelőt.

Érdeksség hogy másnap ugyanez a csoport egy szánkóval próbálkozott be a FEKETE pályán, ami ugye egyrészt tilos, másrészt néhány esésnél igencsak csúnyán kitörhették volna  a nyakukat, mindazonáltal szórakoztató volt nézni ahogy lezúgnak a meredek lejtőn, fejjel bele az egyik hókupacba

Nos ennyi volt mára, legközelebb reményeim szerint holnap írok.

5 komment

Címkék: sílés

A bejegyzés trackback címe:

https://ertelmesek.blog.hu/api/trackback/id/tr91920736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kharex 2009.02.04. 20:28:44

légyszi írd le szépen lassan mit akarsz f@sz vagyok még az ilyen internetes dolgokhoz

kT-94 2009.02.04. 21:18:04

k tomi vok oszttársad.. :)
írd ki vhova a blogodra oldalra egy olyan dobozba mint pl a linkblog és írd oda pl hohy nézzétek meg ezt : www.soha.blog.hu
és mi is kiírjuk a te blogod nevét
kölcsönös reklám :)

Kharex 2009.02.05. 06:58:39

jó oké, azt edig is értettem ki vagy, alinkcsere mágikus fogalma volt túl magas szintű az én egyszerű agyamnak, de útközben rájöttem mit kaarsz, már ott is díszeleg oldaLt a link.

kT-94 2009.02.05. 14:09:36

a linnkblogot tedd fel legfelülre :)
süti beállítások módosítása